Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحویل حجم انبوهی از پهپادی رزمی و شناسایی به ارتش جمهوری اسلامی با رونمایی از نسل جدید پهپاد ابابیل ۳ همراه بود. ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۴ سیاسی نظامی | دفاعی | امنیتی نظرات - اخبار سیاسی -

گروه امنیتی دفاعیخبرگزاری تسنیم- روز یکشنبه با حضور وزیر دفاع و فرماندهان نیروهای هوایی و پدافند هوایی ارتش انبوهی از هواپیماهای رزمی بدون سرنشین تحویل این دو نیروی ارتش جمهوری اسلامی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این پهپادها مانند پهپاد جت کرار و ابابیل 3 پیشتر هم رونمایی شده بودند اما دو پهپاد جدید نیز در سبد محصولات پهپادی تحول شده به ارتش به چشم می خوردند.

بیشتر بخوانید:

گزارش تسنیم از موشک جدید ضدزره ایران| تجهیز پهپادهای ایرانی به موشک‌های پیشرفته «تاپ اتک»+فیلم

* پهپاد ابابیل-3

برای نخستین بار در اردیبهشت سال 1389 و در جریان رزمایش پیامبر اعظم 5 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصاویری از پرواز این پهپاد برای شناسایی شناورهای فرامنطقه ای در خلیج فارس منتشر شد و پس از آن چند متربه نیز در رزمایش های ارتش و سپاه دیده شد تا اینکه در آبان ماه سال 1393 به صورت رسمی رونمایی و تحویل نیروهای مسلح شد.

ابابیل با موتور 4 سیلندر بنزینی، مداومت پرواز 8 ساعته و قابلیت پرواز تا عمق 250 کیلومتری می‌تواند تصاویر را به صورت همزمان به ایستگاه‌های کنترل زمینی و یا هر پلت‌فرم دیگر ارسال کند. این پهپاد ساخت صنایع هسا از بدنه کاملا کامپوزیت برخوردار بوده و توانایی پرواز در ارتفاع 15 هزار پایی را دارد.

این پهپاد که حضور موثری هم در نبردهای جبهه مقاومت داشته است از یک دوربین جلونگر در قسمت دماغه و یک دوربین با قابلیت چرخش 360 درجه در زیر بدنه با قابلیت تصویر برداری حرارتی  و تصویربرداری در شب را نیز دارد.

سال گذشته در جریان رونمایی از بمب‌های سری قائم تصاویری از مسلح شدن ابابیل3 به بمب‌های قائم نیز منشتر شده که نشان دهنده اضافه شدن قابلیت رزمی علاوه بر قابلیت‌های شناسایی به این پهپاد بود.

* پهپاد جت کرار

پهپاد کرار نخستین پهپاد جت ایرانی است که برای اولین بار در سال 1389 رونمایی شد. این پهپاد از یک موتور توربوجت برخوردار است و توانایی حمل محموله به‌وزن 500 کیلوگرم را دارد. این پهپاد دارای برد 1000کیلومتری بوده و می‌تواند با سرعت 900 کیلومتر بر ساعت حرکت کند.

سامانه خلبان خودکار، توانایی برنامه‌ریزی مجدد در حین پرواز و تغییر مأموریت، بسته شدن امکان ارتباط برای جلوگیری از نفوذ دشمن در سامانه هدایت و کنترل، برخورداری از سامانه‌های پیشرفته ناوبری از دیگر توانمندی‌های پهپاد جت کرار است.


پهپاد جت کرار با بمب 500 پوندی تمرینی در زیر بدنه

تاکنون انواع مختلفی از پهپاد کرار با مأموریت‌های مختلف مانند هدف برای سامانه‌های پدافندی، پهپاد تهاجمی و پهپاد رهگیر هوایی طراحی و تولید شده است و بسته به نوع مأموریتش قادر به پرواز در ارتفاع 25 تا 40 هزار پا است.

از دیگر قابلیت‌هایی که برای این پهپاد در نظر گرفته شده، توانایی شلیک موشک کروز ضدکشتی کوثر با برد 25 کیلومتر علیه اهداف دریایی است.

* پهپاد اطلس

این پهپاد که در حقیقت نمونه بهینه شده پهپاد ابابیل 3 است پهپاد جدیدی بود که روز گذشته به نیروی هوایی ارتش تحویل شد.  ساختار اصلی این پهپاد مشابه ابابیل 3 است اما تغییراتی در برخی پارامترهای این پهپاد رخ داده است. اولین تغییری که به چشم می آید طراحی متفاوت ارابه های فرود این پهپاد نسبت به ابابیل 3 است.


پهپاد اطلس مسلح به بمب قائم 1

ارابه فرود جلویی این پهپاد از فناوری هیدرولیک بهره می برد و ارابه های عقبی آن نیز دچار تغییراتی شده است تا تاکسی کردن پهپاد روی باند و نشست و برخاست آن را بهبود بخشد.

در بدنه نیز این پهپاد مجهز به پایلون های نصب بمب در زیر بالهای خود شده است تا بتواند بمب های سری قائم را حمل کند. به همین جهت ساختار بدنه اطلس تقویت شده است.

اما مهمترین تغییری که در پهپاد اطلس رخ داده است تجهیز این پهپاد به سامانه نشست و برخاست خودکار یا ATOU TAKE OFF LAND است. این سامانه موجب می شود تا پهپاد بتواند به صورت خودکار و بدون دخالت خلبان دوم عمل نشست و برخاست را انجام دهد.

اضافه شدن این سیستم به پهپادها این اجازه را به خلبان پهپاد می دهد تا در صورت مساعد نبودن شرایط فرود در مکان اولیه پرواز پرنده، مکان جدیدی را برای فرود پهپاد در نظر بگیرد.


پهپادهای ابابیل 3 وابابیل 3 اطلس

اطلس همچنین برای استفاده از سامانه نشست و برخاست خودکار به یک سنسور لیزری در زیر بدنه مجهز شده است که به این پهپاد برای تشخیص محل دقیق باند فرود کمک می کند.

* پهپاد جت ناصح

پهپاد جت ناصح از سری پهپادهای تولید شده توسط صنایع هوایی قدس وزارت دفاع است، یک پهپاد با موتور توربو جت است که به عنوان هدف تمرینی در سامانه های پدافندی و همچنین برای اخلال و سردرگمی سیستم های رادرای و پدافندی از آن استفاده می شود. این پهپاد با الگوگیری از پپهاد ام کیو ام 107 آمریکایی طراحی  و تولید شده و دارای مداومت پرواز زیر یک ساعت و سرعت 0.7 ماخ است و بازیابی آن بوسیله چتر انجام می شود.

موتور جت نصب شده روی این پهپاد  موتور مینی جت طلوع 4 است که در پهپاد کرار و موشک کروز نور نیز بکارگیری شده است.

نصب بالهای این پهپاد در زیر بدنه یا اصطلاحا Low wing بودن این پهپاد قدرت مانور در سرعت های بالا را به این پهپاد می دهد و موجب می شود بتواند درتمرین های سامانه های پدافندی کار برای کاربر این سامانه ها به شرایط واقعی نزدیک شود.

غالبا پهپادهایی که نیاز به سرعت و مانور پذیری بالایی دارند و قرار است به عنوان هدف سامانه های پدافندی و یا به عنوان پهپاد انتحاری ساخته شوند از این مدل طراحی بال بهره می برند. پهپادهایی مانند مهاجر 2 و پهپاد جت کرار نمونه هایی از این نوع طراحی هستند.

نکته دیگر در ساختار این پهپاد نصب محموله هایی در زیر بالهای آن است. این محموله ها، بمب و موشک نیستند بلکه کارکردهای دیگری دارد ازجمله اینکه این محموله‌ها می‌توانند به صورت مستقل از پهپاد جدا شوند تا سامانه‌های پدافندی که بتوانند با آنها به عنوان اهداف تمرینی مانند بمب و موشک های مهاجم روبرو شوند.

شهریور ماه سال 96 نوعی از این پهپاد در آشیانه پهپادهای پدافندی به نمایش گذاشته که مسلح به 4 موشک حرارتی میثاق-1 بود که قبلیت درگیر شدن با پرنده های دشمن را به این پهپاد می‌داد.


نصب موشک پدافندی میثاق-1 زیر بال پهپاد ناصح

انتهای پیام/

R1429/P/S1,11/CT9 واژه های کاربردی مرتبط پهپادهای ایران وزارت دفاع ایران نیروی هوایی ارتش قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) آجا ارتش جمهوری اسلامی ایران اخبار نظامی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پهپادهای ایران وزارت دفاع ایران نیروی هوایی ارتش قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء ص آجا ارتش جمهوری اسلامی ایران اخبار نظامی پهپادهای ایران وزارت دفاع ایران نیروی هوایی ارتش قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء ص آجا ارتش جمهوری اسلامی ایران اخبار نظامی سامانه های پدافندی نشست و برخاست زیر بدنه ابابیل 3

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۲۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین پهپاد پاک‌کننده نقوش گرافیتی در جهان آغاز به کار کرد

این پهپاد جدید می‌تواند برای پاک کردن نقوش گرافیتی از مکان‌های صعب‌العبور مانند دیوارهایی که در ارتفاع بالا هستند و پل‌ها استفاده شود.

به گزارش ایسنا، وزارت حمل و نقل ایالت واشنگتن(WSDOT) اعلام کرده است که نسل جدیدی از پهپادهای پاک کننده نقوش گرافیتی را استفاده خواهد کرد. پهپادهای جدید که با اصلاح پهپادهای آب پاش فعلی ساخته‌ شده‌اند، می‌توانند نقوش گرافیتی را در مکان‌های صعب العبور پاک کنند.

به نقل از آی‌ای، این پهپادهای جدید بخشی از نبرد بزرگتر وزارت حمل و نقل واشنگتن برای مبارزه با گرافیتی است. به همین منظور، دولت در ماه مارس سال جاری یک لایحه یک میلیون دلاری برای این منظور تصویب کرد.

این برنامه دو بخش دارد. هدف بخش اول ارتقاء دوربین‌های ترافیکی برای شناسایی آسان‌تر افرادی است که در امتداد جاده‌ها نقاشی‌های گرافیتی می‌کشند.

بخش دوم این لایحه آزمایش روش‌های نوآورانه برای حذف گرافیتی در مکان‌های مرتفع را پیشنهاد می‌کند. اگر پهپادهای این وزارت موفقیت‌آمیز عمل کنند، ممکن است دیگر شهرداری‌ها در سراسر ایالات متحده نیز آنها را به کار بگیرند.

پهپادهای ضد گرافیتی

این ایالت به شدت به راه حل‌های نوآورانه برای حذف گرافیتی نیاز دارد. پهپادهای جدید می‌توانند تغییر دهنده بازی باشند.

وزارت حمل و نقل ایالت واشنگتن توضیح می دهد که در حال حاضر، ایالت واشنگتن در سال ۲۰۲۳ حدود ۸۱۵ هزار دلار برای حذف نقوش گرافیتی در سراسر ایالت هزینه کرده است. این هزینه شامل هزینه تجهیزات و کارمندان می‌شود که در حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ ساعت کار کردند.

با وجود این تلاش‌ها، کارمندان وزارت حمل و نقل ایالت واشنگتن تنها توانستند ۷۰۰ هزار فوت مربع گرافیتی را در امتداد بزرگراه‌های خود حذف کنند. اما این فقط یک قطره در اقیانوس بود، زیرا گرافیتی‌های جدید به صورت روزانه در سراسر ایالت ظاهر می‌شوند.

کامیون‌های تخصصی به نام UBIT، برای گرافیتی‌هایی که به سختی در دسترس هستند مورد نیاز است. این کامیون‌ها تقاضای زیادی دارند و ما شش دستگاه از آنها را برای پوشش استان داریم. آنها معمولا برای تعمیر و نگهداری پل و کارهای بازرسی با اولویت بالاتر رزرو می‌شوند.

پهپاد جدید زاییده فکر مایک گوگر(Mike Gauger)، یکی از اعضای خدمه تعمیر و نگهداری منطقه تاکوما در وزارت حمل و نقل است. با این حال، از آنجایی که هیچ پهپادی برای این منظور وجود ندارد، گاگر و تیمش مجبور به بداهه‌سازی شدند.

بنابراین، گاگر با شرکتی به نام آکوییلاین(Aquiline) تماس گرفت که پیشتر پهپادی تولید کرده بود که عملکرد مشابهی را انجام می‌داد. این پهپاد که اندور(Endure) نام دارد به طور ویژه برای تمیز کردن پنجره‌ها و سقف‌ها طراحی شده است.

با استفاده از این ربات به عنوان اسکلت، کارکنان پهپاد خود را برای وظایف ضد گرافیتی تطبیق دادند. اولین تلاش با شکست مواجه شد اما تلاش‌های بعدی موفقیت کامل را نشان دادند.

مدل فعلی از یک نازل اسپری برای اعمال رنگ استفاده می‌کند که از قوطی رنگ روی زمین تهیه می‌شود. این تنظیمات پهپاد را قادر می‌سازد تا به مکان‌های صعب العبور مانند دیوارهای بلند و حتی پل‌ها دسترسی پیدا کند.

کارکنان در حال حاضر در حال آموزش برای پرواز هواپیماهای بدون سرنشین هستند.

یک اپراتور روی زمین می‌تواند پهپاد را در هر جایی که شلنگ متصل به آن برسد قرار دهد. این کار می‌تواند باعث تسریع نقاشی روی گرافیتی دیوارهای بلند، پل‌ها و روگذرها شود.

بر اساس این آزمایش امیدوارکننده، کارکنان تعمیر و نگهداری بزرگراه در واشنگتن اکنون در یک برنامه آزمایشی در مورد پهپادهای جدید آموزش می‌بینند. آزمایشات میدانی امسال، عمدتا در تاکوما و المپیا انجام خواهد شد.

اگرچه هواپیماهای بدون سرنشین امکان دسترسی به مناطق دشوار قبلی را برای خدمه فراهم می‌کنند، اما ممکن است موانع متعددی همچنان وجود داشته باشد که می‌تواند مانع از آزمایش شود. برای مثال از نظر قانونی، پهپادها را نمی‌توان بر روی خطوط فعال ترافیک به پرواز درآورد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله یک پهپاد انتحاری اوکراینی به حامل موشک یدکی برای سامانه پدافند هوایی بوک روس ها (فیلم)
  • ببینید | گزارش اختصاصی CNN از موشک‌ها و پهپادهای سپاه پاسداران
  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • پس‌لرزه‌های عملیات وعده صادق؛ اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی
  • اولین پهپاد پاک‌کننده نقوش گرافیتی در جهان آغاز به کار کرد
  • اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • رونمایی از پهپاد چینی در بغداد؛ رقابت پکن و واشنگتن در منطقه
  • شکست سامانه پدافند هوایی آمریکا در مقابله با عملیات «وعده صادق»
  • اذعان صهیونیست‌ها به شکست آمریکا در مقابله با موشک‌های ایران